FAQ

Reservaties, wijzigingen en annulaties

Reserveren kan je hier. Betalen kan via overschrijving.

De boeking is definitief van zodra we je voorschot via overschrijving ontvangen hebben. Het saldo wordt voor het vertrek in contanten betaald. (Enkel cash)

Bedrijven en groepen vanaf 10 personen betalen altijd vooraf via factuur.

 

Tot één maand voor de voorziene datum kan dit zonder meerkost of administratieve kost.

Annuleer je je reservatie binnen de maand voorafgaand aan je geplande uitstap, dan rekenen we een vergoeding aan van 15%. Wanneer je je reservatie binnen de week voorafgaand aan je uitstap wil annuleren, rekenen we een annuleringsvergoeding aan van 50%. 

In geval van overmacht (medisch attest, overlijden, ongeval, …), kan je je uitstap kosteloos verplaatsen naar een andere dag. 

 

Wij doen ons uiterste best om u een aangename scootertocht te bezorgen. Helaas vallen de weersomstandigheden buiten onze controle. Daarom bieden wij een goedweergarantie. Dit betekent dat na overleg tussen Scootertours en de klant de boeking kosteloos verplaatst kan worden (steeds volgens beschikbaarheid van scooters). 

 

Contacteer een paar dagen vooraf Scootertours om de weersomstandigheden op je route in te schatten. Het weer kan van streek tot streek erg variëren. Bij uitzonderlijk slecht weer (storm, stortregen, vriesweer...) kan de boeking kosteloos verplaatst worden en volgens beschikbaarheid van voertuigen.

Tot één week voor de geplande datum kan je je uitstap zonder meerkost of administratieve kost verplaatsen, onder voorbehoud van beschikbaarheid op de nieuw gekozen datum.

Verplaatsingen die doorgegeven worden binnen de week voor de oorspronkelijke datum zijn verbonden aan een administratieve kost, tenzij wanneer deze verplaatsing een gevolg is van slechte weersomstandigheden. Ook hier vragen we in het geval van slecht weer telefonisch contact op te nemen met Scootertours.

Alle verplaatsingen van reservaties moeten binnen hetzelfde seizoen gebeuren: verplaatsen naar volgend jaar kan dus niet. In het geval dat je tijdens het lopende seizoen geen geschikte datum meer vindt, wordt een tegoedbon opgemaakt.

Dit kan eenvoudig en kosteloos tot zeven dagen voor de gereserveerde datum. Hou hierbij altijd rekening dat dit steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid van onze scooters is.

Voor een gehele of gedeeltelijke annulatie van binnen de week voor je scootertocht, rekenen we een annuleringsvergoeding aan van 50% op basis van het aantal geannuleerde scooters.

Wil je je reservatie wijzigen omwille van slecht weer, kan dit indien er voldoende voertuigen beschikbaar zijn. We vragen dan wel contact met ons op te nemen, zodat we de beschikbaarheid kunnen nakijken.

Rijbewijs

Uw identiteitskaart en rijbewijs. 

 

Welke rijbewijs heb ik nodig om een scooter te huren? 

Met een Belgisch rijbewijs kan je een scooter huren vanaf de leeftijd van:

16 jaar als je een rijbewijs type A3 hebt

18 jaar als je een rijbewijs type B hebt.

Wie jonger is dan 23 jaar, moet - op vraag van de verzekering - begeleid worden door iemand die ouder is dan 23 jaar.

 

Houders van een buitenlands rijbewijs moeten een rijbewijs voor auto’s (type B) hebben.

Ja, elke bestuurder moet dan wel zijn rijbewijs laten registreren voor het vertrek.

Veiligheid

De scooters op benzine halen tot 50 km per uur. 

Helemaal niet. Onze scooters zijn erg eenvoudig te gebruiken: je hoeft immers niet te schakelen. Gas geven en rijden maar. Bovendien zorgen wij ervoor dat je je comfortabel en veilig voelt op je scooter bij je vertrek.

Ja, dat mag. U dient enkel de 'extra passagier'-toeslag te betalen.

Ja, geen enkel probleem. 

Ja, maar vergeet niet om aan je veiligheid te denken. 

Ja. Vergeet bij zonnig weer zeker je zonnecrème niet. 

Ja, dat is zeker aan te raden.

Benzine

Ja, de benzine is niet in de prijs inbegrepen. Indien u wenst dat wij na uw scootertocht de scooter(s) opnieuw voltanken, dan rekenen wij hiervoor €8 per scooter aan. 

De scooters rijden op loodvrije benzine met een octaangehalte van 98.

Groepen / bedrijven / teambuilding-evenementen

Ja, dat kan. Wens je meer dan 11 scooters te huren, neem dan contact met ons op voor een offerte via onderstaand formulier.

Gelieve ermee rekening te houden dat de transportkost die verbonden is aan het vervoer van de scooters per vrachtwagen, mee in rekening wordt gebracht. Dit geldt ook wanneer de vertrekplaats afwijkt van de standaard-vertrekplaatsen van Scootertours.

Indien u dat wenst, kan de groep begeleid worden door 1 of meer gidsen, die met een scooter of onze Scootertours-auto de tocht in goede banen leiden.

De prijs voor een gids bedraagt tussen de €50 en €100 (afhankelijk van de duur van de rit). 

Gelieve dit even te vermelden in het vak 'opmerkingen' en dan maken wij u een aangepaste offerte.

Leeftijd

Tekst 3a

Tekst 3a

Routes

Tekst 3a

Tekst 3a

Tekst 3a

Verzekering

Tekst 3a

 

Languages

  • Nederlands
  • English